Noveas 1 zet overwinningen reeks voort

Zaterdag 19 september

Lemmer 1 – Noveas 1

Aanval: Sian van der Terp, Lotte van der Terp, William Smit en Patrick Bakker
Verdediging: Femke Willems, Nelleke Kloosterman, Yorrin Gritter en Hans Mulder

Voor Noveas was dit de tweede wedstrijd van het seizoen. Ze gingen er met volle moed in na de overwinning van vorige week. En de score werd ook snel geopend door Patrick Bakker en William Smit door beiden een doelpunt te maken en Noveas op voorsprong te brengen, 0-2. Het andere vak zette de voorsprong mooi voort en na de 0-3, uit de handen van Femke Willems, kwam ook snel de 0-4 uit de handen van Yorrin Gritter. Na het eerste doelpunt voor Lemmer viel al snel de tweede ook, 2-4. Het gat van 2 doelpunten was van korte duur en werd uiteindelijk uitgebreid naar een gat van 6 doelpunten, waaronder een doelpunt van Hans Mulder, 3-9. Dit was tevens de pauze stand.

Voor Femke Willems kwam Anna Hofstra het veld in. Tijdens de tweede helft was Noveas vooral tegen zichzelf aan het korfballen, Lemmer benutte dit en na de 4-9 en de 5-9 viel de 6-9 snel. Door middel van een benutte strafworp kreeg Noveas weer een beetje ruimte. Het laatste doelpunt van Noveas viel al vrij vroeg in de wedstrijd en kwam uit de handen van Patrick Bakker, 6-11. Lemmer bleef doorstrijden en slaagde er uit eindelijk in de voorsprong te verminderen naar 2 doelpunten, waardoor de eindstand op 9-11 kwam.

Doelpuntenmakers: Femke Willems 2, William Smit 2, Patrick Bakker 2, Hans Mulder 2, Yorrin Gritter 2 en Nelleke Kloosterman