Koploper Lintjo trefzeker tegen Noveas 1

Zaterdag 7 maart 2020

Lintjo 1 – Noveas 1

Wegens afwezigheid van William Smit (blessure), speelde Adrie Heinhuis de wedstrijd.

Aanval: Samantha Taam, Nelleke Kloosterman, Patrick Bakker en Adrie Heinhuis

Verdediging: Anna Hofstra, Femke Willems, Jelmer de Graaf en Hans Mulder

Lintjo staat ongeslagen bovenaan en was van plan om dit zo te houden, Noveas wilde juist wat puntjes stelen van Lintjo. Vol goede moed ging Noveas de wedstrijd in, helaas viel na een goede onderschepping van Noveas in de verdediging, weer in de handen bij Lintjo en daar werd van geprofiteerd, 1-0. De 2-0 bleef lang uit want Noveas had zich herpakt. Het eerste doelpunt voor Noveas kwam uit de handen van Femke Willems en bracht de stand op 2-1. Voor Samantha Taam kwam Lotte van der Terp het veld in. Na de 4-1 kwam Noveas na twee doelpunten van Anna Hofstra en Adrie Heinhuis op de 4-3. De gelijkmaker hing in de lucht, toch wist Lintjo hun voorsprong te vergroten naar 5-3 en uiteindelijk naar de 7-3, wat tevens de pauzestand was.

Samantha Taam kwam het veld weer in voor Anna Hofstra. Noveas wilde doorzetten waarmee ze begonnen waren in de eerste helft, alleen zichzelf meer belonen in de aanval. Dit lukte ook en het eerste doelpunt van de tweede helft viel ook voor Noveas, 7-4. Dichterbij dan deze 3 doelpunten verschil, kwam Noveas niet en heeft de rest van de wedstrijd achter de feiten aangelopen, 9-4, 14-6 en uiteindelijk de 20-8. Met deze stand floot de scheidsrechter af.

Doelpunten: Femke Willems 2, Adrie Heinhuis 2, Anna Hofstra, Lotte van der Terp, Nelleke Kloosterman en Hans Mulder.