Noveas 1 – Veenwouden 1

Aanval: Nelleke Kloosterman, Anna Hofstra, William Smit, Patrick Bakker
Verdediging: Lotte van der Terp, Samantha Taam, Jelmer de Graaf en Hans Mulder

Voor Noveas stond de eerste thuiswedstrijd van 2020 op het programma tegen Veenwouden 1.

De wedstrijd begon stroef voor Noveas. De eerste aanval leidde tot geen doelpunt en daar kon Veenwouden optimaal van profiteren 0-1. Hier antwoorde Noveas vlot op en doormiddel van een veroorzaakte strafworp van Nelleke Kloosterman maakte William Smit de strafworp af 1-1. Zo ging het een door tot de 5-6. Hierna wist Veenwouden nogmaals te scoren en sloeg een gaatje van 2 doelpunten. Ondertussen waren er veel plaats fouten waardoor het bij Noveas erg moeizaam ging. Uiteindelijk wist Noveas door twee doelpunten van Patrick Bakker voor rust terug te komen op 7-7.

Tijdens de rust werd Lotte van der Terp gewisseld voor Femke Willems. Samantha van der Taam zorgde direct naar rust direct voor de eerste voorsprong. Dit werd gevolgd door nog drie doelpunten waardoor het gat werd vergroot naar 4 doelpunten verschil 11-7. Veenwouden liet het hoofd niet hangen en kwam terug tot uiteindelijk 13-11. Het slotoffensief was voor Noveas en wist de wedstrijd uiteindelijk met 15-11 gewonnen.

Doelpunten: William Smit 6 (waarvan 4 strafworpen), Patrick Bakker 3, Samantha Taam 2, Hans Mulder 2, Lotte van der Terp, Anna Hofstra