WIK ’34 1 – Noveas 1

Aanval: Samantha Taam, Femke Willems, William Smit en Patrick Bakker
Verdediging: Lotte van der Terp, Anna Hofstra, Jelmer de Graaf en Hans Mulder

Voor de eerste wedstrijd van 2020 mocht Noveas 1 afreizen naar Dokkum.

De eerste aanval van WIK was een succes, 1-0. Noveas antwoordde hierop met een kleine kans van Patrick Bakker, 1-1. WIK liep uit door een gat te slaan van 3 doelpunten, 4-1. Het verschil van drie punten bleef staan, 7-4, 8-5, en werd uiteindelijk vergroot naar 4 doelpunten, met 13-9 gingen beiden ploegen de rust in.

Noveas begon sterk aan de tweede helft, direct in de eerste aanval, viel een doelpunt, 13-10. Noveas probeerde het gat steeds te dichten, maar WIK pakte steeds weer het verschil van 4 punten terug. Met 16-12 werd de tweede time-out van de wedstrijd aangevraagd, waarna Noveas tweemaal scoorde, 16-14. Nu was het wachten op de aansluiting van Noveas, die liet lang op zich wachten en uiteindelijk viel die ook niet, WIK bepaalde de wedstrijd door snel achterelkaar twee doelpunten te maken, 18-14. De wedstrijd is uiteindelijk beëindigd met een stand van 20-15.

Doelpunten: William Smit 6, Anna Hofstra 2, Lotte van der Terp 2, Patrick Bakker 2, Hans Mulder, Jelmer de Graaf en Femke Willems.