Zaterdag 5 oktober 2019

Veenwouden 1- Noveas 1

Aanval: Lotte van der Terp, Femke Willems, Jelmer de Graaf en Patrick Bakker
Verdediging: Anna Hofstra, Nelleke Kloosterman, Yorrin Gritter en Hans Mulder

Noveas stond na drie competitiewedstrijden op de eerste plek en zou vandaag deze plek kunnen behouden bij winst van Veenwouden.

Noveas opende de score met een strafworp, veroorzaakt door Patrick Bakker, 0-1. Via een vrije bal aan de andere kant kwam Veenwouden weer op gelijke hoogte, 1-1. De doelpunten waren erg schaars en het duurde ook lang voordat er weer een volgend doelpunt zou vallen. Toen Noveas via een afstandsschot uit de handen van Anna Hofstra de voorsprong pakte, 1-2. Kwam het opeenvolgende doelpunt uit de handen van Yorrin Gritter ook snel, 1-3. Het laatste doelpunt van de eerste helft viel voor Veenwouden. De ploegen gingen de rust in met een magere pauzestand van 2-3.

Doordat Noveas niet haar kansen benutte, kon Veenwouden weer op gelijke hoogte komen en zelfs de voorsprong pakken, 4-3. Via een doelpunt van Nelleke Kloosterman werd snel daarna de stand weer gelijk, 4-4. Toen Veenwouden eenmaal de voorsprong had uitgebreid naar 2 doelpunten, 6-4, kwam Noveas niet meer op gelijke hoogte en bleef zij steken op een score van 5 doelpunten, 6-5. Veenwouden maakte uiteindelijk de laatste twee doelpunten van de wedstrijd en zette daarmee de eindstand op 8-5.

Doelpunten: Lotte van der Terp 2, Anna Hofstra, Nelleke Kloosterman en Yorrin Gritter