Noveas goes abroad

Noveas goes abroad begon op Facebook toen wij een oproep zagen van de bondscoach van het Poolse nationale korfbalteam. Hij zocht twee juniorendames die met hem mee wilden gaan naar Polen, voor een trainingsweek met het nationale korfbalteam van Polen. De Poolse selectie was namelijk niet groot genoeg en had tevens te maken met wat blessures. Hierdoor kwam hij twee dames te kort om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika die van 1 tot 10 augustus zou plaatsvinden. Hier hebben wij op gereageerd en later kregen wij te horen dat wij mee mochten naar Polen!!

Op zaterdag 13 juli vertrokken we dan eindelijk rond 7 uur ‘s ochtends richting Polen. Toen we eenmaal aankwamen op Schiphol zagen we dat we tot meer dan twee uur vertraging hadden, hierdoor kwamen wij pas 12 uur later, rond half 8, aan in Kotowo, Olsztyn. We verbleven op een groot universiteitscampus, waar vele zomerkampen zijn.
Zodra we aangekomen waren maakte we kennis met de rest van het Poolse team en gingen we naar het diner, die dagelijks om half negen begon.

polen-2-web

De volgende dag stond de wekker om 7 uur in de ochtend en zaten we om kwart voor acht aan het ontbijt. Om 9 uur was het dan tijd voor de eerste ochtendtraining in een warme sporthal. De training was zwaarder dan we gewend waren en ook het spel was even wennen. Bij elke ochtend was de helft van de training een partij. In de ochtend duurde de training anderhalf uur en in de avond trainden we twee uur lang. De avondtraining was gepland 18 uur. Tussen de trainingen door hadden we veel vrije tijd. In deze tijd deden we aan teambuilding zoals waterfietsen, zwemmen en klimmen.

polen-3-web

Op de donderdag 18 juli was een officieel interland gepland tussen Polen en Oekraïne, waardoor wij die dag geen trainingen hadden. (Lotte mocht de tijdwaarneming doen.☺) Deze wedstrijd werd met 40 tegen 10 gewonnen door Polen, Oekraïne is een beginnend korfballand en dit was een van hun eerste interlands. Oekraïne bleef nog voor twee dagen in Polen.

Tijdens de vrijdagavond training stond er een gemengd partijtje op het programma met Oekraïne, Polen en Nederland. We sloten de week af met een gezamenlijke ‘barbecue’, oftewel op zijn Pools, iedereen was na een halfuur alweer klaar. Na de barbecue moesten we direct beginnen met koffers inpakken, want we zouden de volgende dag direct na de ochtendtraining vertrekken. Deze ochtendtraining stelde niet heel veel voor en was vooral een afsluitende training.

Na iedereen succes te wensen voor het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika en afscheid te nemen, begonnen wij aan onze terugreis. We hebben een ontzettend leuke en leerzame week gehad en hopelijk gaan we volgend jaar weer!

Uiteindelijk is Polen op plek 11 geëindigd, wat een hele goede prestatie is voor Polen!

Anna en Lotte