William Smit schutterskampioen 2019

Het 4e open schutterstoernooi Kv Noveas is gewonnen door William Smit (foto links). Wessel Manden (foto rechts) is de kampioen <19 en Sophie Meijer kampioen <12.

33 deelnemers hebben in 3 avonden gestreden om het de beste te worden bij het Kv Noveas Open Schutterstoernooi 2019. Zowel William als Wessel hebben via de voorrondes zich een goede uitgangspositie verworven door in de top-4 te eindigen. Daarmee hadden ze een ‘beschermde status’ voor de finale avond.

William wist af te rekenen met Sylvia Kromkamp, die een prima toernooi heeft gespeeld. Tegen de power van William was ze net niet opgewassen. Wessel verloor in de halve finale van de uiteindelijke winnaar en moest in de finale <19 afrekenen met voormalig winnares Lotte van de Terp. Een mooie en knappe toernooiwinst.

Bij de jeugd (<12) wordt voorafgaand aan de finaleavond het kampioenschap <12 gespeeld. Alle D en E spelers kunnen daaraan deelnemen. 17 kids gingen strijden om de eer. In 2 uur tijd en heel veel wedstrijdjes. Uiteindelijk stond Sophie Meijer (9, E2) in de halve finale tegen Ismat Nahimana (11, D1). Eline de vries (8 jaar, E4) stond tegenover Rianne van der Vliet (10, D2).

schermafbeelding-2019-06-16-om-15-07-24
Sophie Meijer met beker

De beide jonkies wisten de wedstrijd te winnen, zodat Sophie en Eline de finale mochten spelen. Daarin was Sophie de beste en werd kampioen.