Noveas 1 kwam er niet aan te pas

Zaterdag 18 mei 2019

Noveas 1 – W.I.K. ’34 1

Wegens afwezigheid van William Smit startte Kristian Meijer de wedstrijd.
Aanval: Femke Willems, Nelleke Kloosterman, Kristian Meijer en Patrick Bakker
Verdediging: Lotte van der Terp, Karen Mulder, Yorrin Gritter en Hans Mulder

Ondanks de warmte startte Noveas de wedstrijd goed, na de 1-0 viel al snel de 2-0, beide uit handen van Patrick Bakker. De voorsprong van twee punten voor Noveas bleef behouden nadat beide ploegen een strafworp meekregen, 3-1. Nadat de 4-2 op het scorebord verscheen, namen de gasten het voortouw en zij zorgden ervoor dat de stand in hun voordeel kwam, 4-6. Hierna bracht Noveas de stand weer op gelijke hoogte, 6-6, maar niet voor lang, al gauw vielen de 6-8 en 6-9. Na een derde strafworp in het voordeel van Noveas, 7-9, was het einde eerste helft.

Voor Kristian Meijer kwam Jelmer de Graaf in het veld. Tegenover de goede eerste helft van Noveas stond de matige tweede helft, dit was ook te merken in de score, W.I.K. bleef het gat vergroten en Noveas kwam hier niet aan te pas, 7-10, 7-15, 7-19. De laatste twee doelpunten vielen echter voor Noveas, waardoor de stand op 9-19 werd gebracht.

Doelpunten: Karen Mulder 3, Patrick Bakker 3, Yorrin Gritter 2 en Lotte van der Terp