Zaterdag 23 maart 2019

Noveas 1- Lintjo 1

Wegens afwezigheid van William Smit speelde Kristian Meijer in de basis.
Aanval: Lotte van der Terp, Karen Mulder, Yorrin Gritter en Hans Mulder.
Verdediging: Femke Willems, Nelleke Kloosterman, Kristian Meijer, Patrick Bakker.

Voorafgaande aan de wedstrijd werden de jeugdkampioenen gehuldigd door Noveas 1, deze kampioenen zaten in de D1 en stonden onverslagen op de eerste plek. Tevens was dit de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen.

De score werd geopend door een strafworp die benut werd door Lintjo, 0-1. Noveas antwoordde hierop waardoor de stand gelijk werd. De gelijkstand bleef niet voor lang, Lintjo maakte 2 doelpunten, 1-3. Voordat Lintjo het gat vergrootte naar 5 doelpunten, scoorde Noveas de 2-3, waaruit de 2-7 volgde. In de eerste helft vielen nog 4 doelpunten 2 voor Noveas en 2 voor Lintjo, waardoor de pauzestand op 4-9 kwam te staan. Een mager doelpuntensaldo voor Noveas.

Ook de eerste doelpunten van de tweede helft vielen voor Lintjo, 4-10, 4-11. Om en om bleven de beide ploegen scoren waardoor na de 5-11, de 5-12, de 6-12 en 6-13 vielen. Het gat van 7 doelpunten werd uiteindelijk nog vergroot met 1 doelpunt, 6-14, dit gat werd niet meer vergroot of verkleind. Toen de laatste minuut aan brak stond de stand op 8-15, in deze laatste minuut vielen nog drie doelpunten, hierdoor werd de eindstand op 9-17 gezet.

Doelpunten: Yorrin Gritter 5, Lotte van der Terp 2, Femke Willems en Karen Mulder