Noveas 1 komt sterk terug in de wedstrijd

SIM 1 – Noveas 1

Wegens aanwezigheid van William Smit speelde Kristian Meijer in de basis.
Aanval: Lotte van der Terp, Karen Mulder, Kristian Meijer en Hans Mulder
Verdediging: Femke Willems, Nelleke Kloosterman, Yorrin Gritter, Patrick Bakker

Noveas stond met 2 punten op de 6e plek en SIM stond met 1 punt op de 7e plek, na deze wedstrijd zou dit kunnen veranderen. Beide ploegen stonden dus op scherp. Het eerste doelpunt viel voor SIM, door middel van een strafworp, direct daarna zette Noveas de stand op 1-1. SIM zorgde weer voor een voorsprong, 3-1. Na deze voorsprong kwam Noveas niet dichterbij dan 1 punt verschil, hieruit volgden dan ook de 3-2, 5-3 en uiteindelijk de 6-4. Na de 6-4 begon Noveas het gat te verkleinen en zorgde Noveas zelfs voor een voorsprong van 1 punt, 6-7. Het leek erop dat de pauze stand gelijk zou zijn, nadat SIM weer een voorsprong pakte en Noveas die weer gelijk maakte. Uiteindelijk maakte SIM vlak voor de pauze de 10-9, waardoor SIM met een voorsprong de tweede helft in ging.

Na de 11-9 en de 11-10, liep SIM uit op Noveas, waardoor er een verschil ontstond van 4 doelpunten, 14-10. Noveas moest meegaan anders konden zij de 6e plek wel vergeten, het gat van vier doelpunten werd verkleind naar 1 doelpunt, 14-13. Dichterbij lukte op dat moment nog niet. Beide ploegen bleven om en om scoren waardoor de stand uiteindelijk 17-16 werd. Noveas kreeg een strafworp mee en kon de stand op 17-17 brengen met nog ongeveer 5 minuten te spelen, dit gebeurde ook. Noveas pakt de voorsprong van 17-18 twee minuten voor het eindsignaal, helaas kon Noveas deze voorsprong niet houden en maakte SIM de stand gelijk, 18-18. Doordat beide ploegen een punt kregen is er onderaan niets veranderd in de stand.

Doelpunten: Lotte van der Terp 7, Femke Willems 5, Kristian Meijer 2, Karen Mulder 2, Yorrin Gritter en Patrick Bakker.