Noveas 1 speelt sterk tegen koploper

Zaterdag 9 februari 2019

Noveas 1- Westergo 1

Aanval: Lotte van der Terp, Karen Mulder, William Smit en Hans Mulder
Verdediging: Femke Willems, Nelleke Kloosterman, Yorrin Gritter en Patrick Bakker

Na zes wedstrijden gespeeld te hebben stond Noveas op de 6e plek met twee punten, Westergo had na zeven wedstrijden 14 punten en stond dan ook bovenaan.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel voor de thuisploeg, 1-0, hierna duurde het niet lang voordat Westergo haar eerste doelpunt had gemaakt, 1-1. Westergo nam het voortouw en maakte niet lang daarna ook de 1-2 en de 1-3. Telkens wanneer Noveas een punt dichtbij kwam, scoorde Westergo en was het verschil weer twee doelpunten, 4-6. Dit keer kwam Noveas op gelijke stand door doelpunten van Femke Willems en Patrick Bakker, 6-6. Westergo gaf direct antwoord en uit twee schoten vielen twee doelpunten, 6-8. De pauze stand was 7-9 voor Westergo.

Ook het eerste doelpunt van de tweede helft viel voor de thuisploeg, 8-9. Doordat de aanval bij Noveas niet heel goed liep, kwam Noveas niet uit op gelijke stand. Na tien minuten kwam pas het antwoord van Westergo, 8-10. Omdat de aanval niet goed liep bij Noveas had Westergo de kan om het gat te vergroten, na de 8-11 volgden ook de 8-13 en 8-15 voordat Noveas weer mee ging doen met het scoren. Noveas zette de stand doormiddel van twee doelpunten van William Smit en Nelleke Kloosterman op 10-15. De laatste 8 minuten gingen in met een stand van 10-16, snel volgden de 11-16 en de 12-16, Noveas kwam dichterbij en met 6 minuten te spelen was er een gat van vier doelpunten wat te overbruggen was. Door middel van een wisselbeurt kwam Kristian Meijer het veld in voor Hans Mulder en hij zette de stand ook direct op 13-16. Noveas kwam steeds dichterbij, Westergo maakt uiteindelijk het beslissende doelpunt, 13-17. Dit gat kon niet meer worden gedicht met de resterende tijd, dit was tevens de eindstand.

Doelpunten: Femke Willems 3, Patrick Bakker 3, William Smit 3, Lotte van der Terp 2, Nelleke Kloosterman en Kristian Meijer