Zaterdag 26 januari 2019

Noveas 1- Joure 1

Wegens afwezigheid van William Smit speelde Jelmer de Graaf in de basis.
Aanval: Lotte van der Terp, Karen Mulder, Jelmer de Graaf en Hans Mulder
Verdediging: Femke Willems, Nelleke Kloosterman, Yorrin Gritter en Patrick Bakker

Noveas begon druk en rommelig aan de wedstrijd, hierdoor kon Joure veel kansen benutten en na 9 minuten stond de stand al op 0-6 voor Joure. De eerste doelpunten voor Noveas vielen niet kort daarna, beiden benut door Femke, 2-6. Na deze doelpunten kwam Noveas meer in de wedstrijd en bleef gelijk op gaan met Joure, na de 2-7 viel ook direct de 3-7. De pauzestand werd uiteindelijk 6-11.

Doordat Noveas in de tweede helft iets rustiger speelde en meer overzicht hield, kwamen zij meer aan het spelen van hun eigen spel toe. Noveas had niet veel meer in te brengen in de wedstrijd, het was al beslist. In de tweede helft vielen er 4 doelpunten voor Noveas, gemaakt door Yorrin, Karen en Femke, en 8 doelpunten voor Joure. De eindstand werd 10-19.

Doelpunten: Femke Willems 5, Karen Mulder 3, Yorrin Gritter en Lotte van der Terp