GIGA Kangoeroedag 2019

Beste juffen en meesters,

Na een meer dan geslaagde ochtend met een kleine 300 kinderen organiseren wij ook dit in 2019 weer een GIGA Kangoeroe da.

Dit is op woensdag 8 mei 2019 van 10.00 tot 12.00 uur.
De terugkomdagen staan gepland op dinsdag 14 en 21 mei 2019

GIGA Kangoeroedag
Eerst even kort over de achtergrond van deze GIGA Kangoeroe dag. De KNKV (Korfbalbond) heeft de Kangoeroe Klup in het leven geroepen om verschillende redenen. De belangrijkste is dat we graag zo veel mogelijk kinderen willen laten bewegen. De Kangoeroe Klup is dan ook voornamelijk een klup die zich richt op het meer en beter laten bewegen van kinderen van 3-7 jaar.

Knipoog naar korfbal
De Kangoeroe Klup is niet gericht op het aanleren van korfbaltechnieken en het spelen van wedstrijden. Uiteraard hebben veel spelvormen wel een vette knipoog naar het korfbal.

Wat kunnen de kinderen verwachten
Op veld worden diverse spelletjes opgesteld die worden begeleid door leden van Noveas. De spelletjes variëren van balspelletjes en estafettes tot behendigheidsspelletjes. Volgens een vooraf bepaald schema gaan de kinderen de spelletjes spelen. Na afloop is er voor ieder kind een leuk aandenken.

Rol van de school
Het verdelen van de kinderen in groepjes. (Het aantal groepjes is afhankelijk van het aantal scholen (lees kinderen) die zich hebben aangemeld. En dat wordt bepaald na sluitingsdatum). Daarnaast is het wenselijk dat de begeleiding van de kinderen naar en op het veld door school geregeld wordt. Zoals gezegd bij de spelletjes staan Noveas leden.

Datum en tijd, locatie
Woensdagochtend 8 mei van 10.00 tot 12.00 uur, korfbalveld Sportpark de Groene Long.

Aanmelden
De uitvraag om aan te melden zullen wij ruim van te voren in 2019 naar u toesturen via een mailing.

logo-kangoeroeklup