Noveas 1 – SDO 1 (11-14) op 18-06-2022

De laatste thuiswedstrijd werd onder zomerse omstandigheden gespeeld waarbij publiek rijkelijk aanwezig was ivm de kampioenen parade van de diverse jeugdteams. Gezien de temperatuur van te voren afgesproken om 2x een drinkpauze te houden.

In het begin was het even aftasten van beide teams. Het 1e doelpunt werd gescoord door SDO middels een afstandsschot. Noveas had antwoord klaar daar Anna gelijk maakte middels een afstandsschot. SDO liep uit naar 1-3 middels 2 afstandsschoten. Noveas kwam terug door ook 2x van afstand te scoren door Yorrin en Harjan. Na 15 minuten stond er dus 3-3 op het scorebord. In 2e gedeelte van de 1e helft liep SDO uit naar de ruststand van 5-9. De 2 doelpunten zijn gescoord door Yorrin (afstand) en Sian (strafworp)

In de rust de puntjes op de i gezet en volle moed begon Noveas aan de 2e helft. Lotte scoorde in de 2e minuut 6-9 middels een afstandsschot. SDO had antwoord direct klaar en scoorde 6-10. Daarna herpakte Noveas zich hield de verdediging goed dicht en middels 2 doelpunten van Sian ( afstand en doorloopbal) en door doelpunten van Patrick ( kleine kans) en Lotte (afstand) stond er een 10-10 tussenstand op het scorebord. De afgelopen 3 wedstrijden lukte het Noveas steeds om de stand gelijk te trekken en zou het nu wel of niet lukken om als overwinnaar uit de strijd te komen. Helaas ging het weer mis in de laatste 10 minuten en werd er nog 11-13 door Patrick (afstand) gescoord en liet Noveas nog een doorloopbal onbenut  een scoorde SDO uiteindelijk middels afstand 11-14 op scorebord.

Relatief gezien weinig doelpunten maar beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar door een paar onnodige fouten uiteindelijk verloren.

Volgend seizoen met een goed gevoel gaan beginnen in de vernieuwde samengestelde 3e klas en dan met ietwat meer geluk en minder fouten kijken waar het schip strandt.

De wedstrijd werd gespeeld met het vaste basis team, geen reserves daar de A’s en 2e beiden een uitwedstrijd hadden.