EKC 2000 1 – Noveas 1 (15-13) op 11-06-2022

Deze wedstrijd werd om 11.00 uur gespeeld te Emmen dit vanwege feestactiviteiten aldaar in de buurt. Noveas moest dus vroeg vertrekken maar dit werd opgelost door eerst met z’n allen van een lekker ontbijt te genieten in de eigen kantine.

Onder stralende weersomstandigheden werd deze wedstrijd op een zeer mooie accommodatie qua kunstgrasveld(en) gespeeld. Noveas begon in een gewijzigde basis opstelling te weten: aanval Harjan Keizer, Yorrin Gritter, Sian van der Terp en Anna Hofstra en verdediging Patrick Bakker, Hans Mulder, Nelleke Kloosterman en Lotte van der Terp. Aangezien de thuiswedstrijd fysiek een zware strijd was met een 13-17 nederlaag wist Noveas wat ze moesten doen.

De 1e helft werd er goed gespeeld waarbij helaas een aantal mooie gecreëerde scoringskansen niet werden benut. Hierdoor kon EKC met een 8-5 de rust ingaan. In de 1e helft verving Aniek Simonis, Anna Hofstra.

In de 2e helft kwam Noveas beter in de wedstrijd en ging het 1e verdedigingsvak ook meer doelpunten scoren. Uiteindelijk stond erbij 22e minuut na een 10-6 achterstand een 10-10 stand op het scorebord. Helaas werd daarna gelijk door EKC weer 2x gescoord. Uiteindelijk een 15-13 nederlaag waarbij zeer zeker er meer voor Noveas had ingezeten, maar zelf te veel kansen onbenut gelaten hebben en de scheidsrechter floot helaas veel te weinig voor het fysieke spel van EKC. In de 2e helft verving Jorrit Zijlstra, Hans Mulder. Later in de 2e helft nog wat spelers terug gewisseld om wat te proberen maar helaas.

De doelpunten deze wedstrijd zijn gescoord door Harjan Keizer (6x waarvan 1 strafworp), Sian van der Terp (2x waarvan 1 strafworp), Lotte van der Terp 2x, Patrick Bakker 1x, Jorrit Zijlstra 1x en Yorrin Gritter (1x strafworp)

Op naar volgende week voor de laatste wedstrijd thuis tegen de kampioen kandidaat SDO om 15.15 uur.