Noveas 1 – Elko 1 (7-17) op 28-05-2022

Op een winderig maar zekerheid bespeelbaar veld ontving Noveas de koploper van de competitie,  olv dhr W. Koolstra uit Heerenveen.

De uitwedstrijd had Noveas 14-14 gespeeld dus vol goede moed werd er begonnen aan deze wedstrijd. Wegens ziekte kon Anna Hofstra niet meespelen en tijdens de warming up raakte Harjan Keizer ook nog eens geblesseerd. Anna werd vervangen door Esmee Simonis en Sanne Heinhuis die beiden 1 helft speelden en Jorrit Zijlstra verving Harjan. Het was een wedstrijd waar de tegenstander fysieke strijd niet schuwde. Daar waar Noveas pech had met de afstandsschoten ging dit bij Elko veel beter. Zo stond er een ruststand van 3-8 op het scorebord.

De doelpunten gescoord door Nelleke Kloosterman (strafworp) en Lotte van der Terp (strafworp) en Sian van der Terp met een afstandsschot. 

Na de pauze helaas wederom veel pech met de afstandsschoten en Harjan Keizer die vlak voor de pauze zijn plek weer had ingenomen. Elko ging door waar ze mee waren geëindigd namelijk scoren van afstand. Helaas lukte het Noveas niet om de bakens te verzetten en werd er uiteindelijk terecht door Elko gewonnen met 7-17. 

De doelpunten zijn gescoord door Sian en Lotte elk met een afstandsschot, Patrick Bakker (strafworp) en Sanne Heinhuis met een afstandsschot.