Lemmer 1 – Noveas 1 (17-13) op 21-05-2022

Wedstrijd werd gespeeld in de Lemmer op een mooi groen en zeer goed bespeelbaar veld, echter wel met een invloed van wind.

De 1e helft koos Lemmer om te spelen met de wind in de rug en Noveas had veel moeite om de bal in het aanvalsvak te krijgen en aldaar om tot goed opgezette aanvallen te komen. Hoewel de doelpunten in de 1e helft schaars waren bleef Noveas in het spoor van Lemmer. Bij de tussenstand van 3-3 had Lotte van der Terp al de 3 doelpunten van Noveas gescoord. Ivm afwezigheid van Anna Hofstra hebben beide junior dames te weten Malon Hermans en Sanne Heinhuis ieder een 1/2 wedstrijd naar de volle tevredenheid gespeeld. Aanvalsvak hierdoor Patrick Bakker, Yorrin Gritter, Lotte van der Terp en Malon Hermans en verdedigingsvak Hans Mulder, Harjan Keizer, Nelleke Kloosterman en Sian van der Terp. In de 1e helft een tijdelijke wissel door inbrengen van Jorrit Gritter voor Hans. De ruststand was 6-5 voor Lemmer.

De overige 2 doelpunten zijn gescoord door Patrick Bakker en Jorrit Zijlstra.

Na de pauze de wind mee en Lemmer gooide het over een andere boeg nl meer fysieke strijd in de wedstrijd. Dit spelletje ligt Noveas niet, maar hier zullen wij in de toekomst anders op moeten gaan anticiperen. Lemmer liep zeer vlot uit naar een 8-5 voorsprong door slordigheden met het verdedigen. Noveas kwam goed terug maar Lemmer scoorde steeds weer op de beslissende momenten. Noveas terug tot 8-8 en daarna werd er om en om gescoord door beide ploegen tot aan 13-13 en in de paar laatste minuten moest Noveas scoren om weer gelijk te komen maar na 14-13 liep Lemmer uit naar 17-13 in een tijdsbestek van 5 minuten. Jammer dat er is verloren maar het gelukte Noveas niet om voor te komen in de 2e helft en daardoor soms wat te gehaast gespeeld.

De overige doelpunten zijn gescoord door Lotte en Sian van der Terp elk 1x, Harjan Keizer 3x, Hans Mulder 1x en Sanne Heinhuis 2x.