Noveas 1 – Kios ’45 1 (11-8) op 23-04-2022

Op een zeer mooie zonnige zaterdagmiddag heeft Noveas revanche geboekt voor de verloren uitwedstrijd van september. Noveas begon de 1e tegen de wind in te korfballen en beide ploegen hadden moeite met de verraderlijke wind.

Vooraf waren de instructies dat het een zware kluif zou worden gezien de fysieke uitwedstrijd.
Er was afgesproken dat Noveas de fysieke duels uit de weg zou gaan en dat wij de meeste kans zou hebben bij de dames. Dus de heren zouden proberen zo veel als mogelijk de dames in scoring posities te zetten.
Beide ploegen speelden met veel strijd en passie en speelden voor de winst.
Ging alles goed nee, maar ondanks dat fysieke overtredingen niet werden afgefloten had Noveas het moeilijk.
Deze wedstrijd was Nelleke Kloosterman afwezig ivm vakantie en beide junior dames Esmee Simonis en Marloes Jansen hebben ieder 1 helft voortreffelijk gespeeld.
Tevens heeft Jorrit Zijlstra 3x middels een tactische wissel in de 2e helft de aanval van Noveas  versterkt.
De ruststand was 5-5 en met de wetenschap dat Noveas in de 2e helft voordeel had van de wind ging Noveas er vol voor.
De 2e helft bleef Noveas qua score aan de positieve kant.
Het ging niet gemakkelijk maar mede doordat Kios 45 2 strafworpen onbenut liet kwam Noveas als winnaar uit de strijd.
Uiteindelijk een verdiende 11-8 overwinning.

Doelpunten gescoord  door Sian van der Terp 4x, Yorrin Gritter 3x  Lotte van der Terp 2x Patrick Bakker 1x en Harjan Keizer 1x.

Na de wedstrijd werden de jeugdteams  te weten C1 en C2 van het het afgelopen zaalseizoen  door de spelers  voorzien van een medaille dit als aandenken voor hun kampioenschap.
Al met al een zeer mooie en positieve middag voor Noveas.

De volgende wedstrijd wordt pas gespeeld op 21 mei in en tegen KV Lemmer.