De Pein 1 – Noveas 1 (31-14) op 02-04-2022

De wedstrijd stond onder leiding van dhr. E de Haan die duidelijk zijn fluit hanteerde in deze wedstrijd en hier was De Pein het vaak niet mee eens.

Laatste zaalwedstrijd werd begonnen in de vertrouwde basisopstelling. Aanval Patrick Bakker, Yorrin Gritter, Lotte van der Terp en Nelleke Kloosterman. Voordat Noveas het wist had De Pein al 4x gescoord. Lotte was op dreef en scoorde 1-4 van afstand en 2-4 middels een strafworp. De Pein ging weer door met scoren en Lotte maakte van afstand 3-7. Het verdedigingswerk Hans Mulder, Harjan Keizer, Anna Hofstra en Sian van der Terp. Anna scoorde van afstand 4-8. Lotte 5-9, Sian 6-10 en Lotte 7 en 8-13. Noveas zat er bovenop en De Pein was geïrriteerd door de tegenstand van Noveas. Harjan Scoorde van afstand 9-14 en Lotte scoorde dmv een doorloopbal 10-15. Wissel Jorrit Zijlstra einde 1e helft voor Harjan en Jorrit scoorde ook gelijk middels een afstandsschot 11-17 en laatst but not least Lotte met kleine kans 12-18. Dit was ook de rust stand.

De 2e helft werd er fysieker door De Pein gespeeld en had Noveas meer problemen met alles. Het scoren ging steeds moeilijker en de druk op schoten koste steeds meer kracht. De eind uitslag was 31-14 en er werd nog 2x gescoord met een doorloopbal van Yorrin en een strafworp van Lotte. In de 2e helft kwam Sanne Heinhuis in het veld voor Nelleke en Rosalie Keizer voor Sian. Beide dames hebben zeer verdienstelijk gedebuteerd. Vanaf nu de knop om en kan Noveas zich gaan richten op 2e gedeelte van het veldseizoen.