Noveas 1 – Stadskanaal 1 (20-12) op 29-03-2022

De wedstrijd werd door het verplaatsen ivm Corona nu op de dinsdagavond gespeeld. Om 20.00 uur begon de wedstrijd olv scheidsrechter B. Braad. De tribune was rijkelijk gevuld met vele toeschouwers en men ging er goed voor zitten om Noveas thuis te kunnen zien spelen.

Aanval Patrick Bakker, Yorrin Gritter, Lotte van der Terp en Esmee Simonis. Esmee speelde voor Nelleke Kloosterman ivm ziekte. Nou ze hadden er zin in en 2 aanvallen betekende ook 2-0. De verdediging Hans Mulder, Harjan Keizer, Sian van der Terp en Anna Hofstra deden dat ook met de 1e aanval en toen stond er met 4 minuten 3-0 op scorebord. Daarna wou het scoren aan beide kanten niet meer lukken en duurde het wel tot de 15e minuut dat er werd gescoord door Stadskanaal 3-1. Daarna ging het scoren weer verder en door goed rebound werk van Patrick en Hans ging Noveas weer scoren en uiteindelijk stond er een ruststand van 9-3 op het bord.

In de pauze werd Esmee vervangen door Marloes Jansen en kwam Jorrit Gritter in het veld voor Yorrin.

Na de pauze ging Noveas verder met het scoren waarbij er meerdere mooie afstandsschoten werden gescoord. Verdedigend werd er ietsje minder scherp verdedigd en daar maakte Stadskanaal wel gebruik van. Zo werd in de 2e helft meer om en om gescoord maar Noveas bleef de bovenliggende ploeg. Uiteindelijk stond er een einduitslag van 20-12 op het bord. Veel afstandsschoten wel vaak mooi op de korf maar vielen net verkeerd, maar door goede rebound bleef de druk groot voor Stadskanaal. Mooi team resultaat waar duidelijk voor elkaar werd gestreden.

Doelpunten Harjan en Lotte elk 5, Sian 4, Patrick 3 en Hans, Anna en Esme ieder elk 1x.

A.s. zaterdag de laatste wedstrijd tegen de Pein en aldaar moet Noveas proberen een beter resultaat te behalen dan in de thuiswedstrijd. Overigens staat de Pein ongeslagen bovenaan en Noveas nu stevig op plek 2.