De Pein – Noveas 1 (31 – 14) op 27-11-2021

Zaterdagavond de 1e en voorlopig enige wedstrijd gespeeld in Houtigehage tegen de Pein 1.
Voor af wisten wij dat dit een zware klus zou worden gezien de stand van De Pein op het veld. Afgesproken dat wij met z’n allen moesten gaan genieten van deze wedstrijd daar er vorig jaar geen enkele zaalwedstrijd is gespeeld en wij niet weten hoe het verder zal gaan in deze micro-competitie.

De voorbereiding van Noveas was goed met een mooie 3 luik te Zeewolde.

Wegens een medische ingreep moest Yorrin Gritter de voorbereiding missen en zou Jelmer de Graaf hem vervangen. Deze zaterdagmiddag een afzegging van Jelmer wegens Corona. Snel geschakeld en overleg gehad en Adrie Heinhuis en Jorrit Zijlstra waren bereid om mee te gaan en te spelen. Bij de dames moest helaas Nelleke Kloosterman deze wedstrijd wegens privé omstandigheden verstek laten gaan en gelukkig waren Marloes Jansen en Aniek Simonis ook bereid om mee te gaan. Dus al met al niet geheel volgens plan zullen we maar zeggen.

De aanval bestond uit Patrick Bakker, Jorrit Zijlstra, Anna Hofstra en Sian van der Terp en de verdediging uit Hans Mulder, Harjan Keizer, Lotte van der Terp en Marloes Jansen. Na 10 minuten  weer een tegenvaller, Hans moest de wedstrijd verlaten daar hij een hoofdwond opliep in een duel en hiervoor later op de avond medisch is behandeld in het ziekenhuis. De tegenstander had in deze wedstrijd het vizier zeer op scherp staan en schuwde ook de fysieke strijd niet. Het scoren middels de afstandsschoten was zeer zuiver en scherp. Onze verdedigers konden dit niet met voldoende druk opvangen/verdedigen. Gelukkig werd er ook door Noveas goed gescoord en stond er een 12 – 8 ruststand op het bord. De 2e helft werd het voor Noveas al met al niet beter op en werd er nog meer gescoord door de tegenstander. Na 10 minuten kwam Yorrin binnen de lijnen voor Jorrit en de laatste 10 minuten Jorrit voor Adrie wegens een blessure. Deze wedstrijd werd er door Sian en Anna gezamenlijk een hoog scoringspercentage uit de vrije ballen gehaald, klasse dames. Al met al een forse nederlaag nl. 31-14 met een vervelende blessure voor Hans.

De doelpunten deze wedstrijd zijn gescoord: Anna vrije bal, Jorrit afstand, Patrick klein kansje, Adrie afstand, Lotte afstand, Sian vrije bal, Anna vrije bal, Lotte afstand & 2e helft Anna afstand, Harjan klein kansje, Harjan afstand, Harjan klein kansje en Sian afstand en Jorrit met een doorloopbal.

Nu maar afwachten hoe de rest van de trainingsmogelijkheden en de wedstrijden er uit komen te zien.