De spits is eraf

De spits is eraf en Noveas heeft een mooie overwinning geboekt op het zeer jeugdige team van Leonidas.
De wedstrijd werd gespeeld olv scheidsrechter M. Doorten uit Wapserveen.
De weergoden tijdens deze wedstrijd waren ons goed gezind, geen regendruppels van betekening gehad. Noveas begon in de vertrouwde opstelling aan deze wedstrijd. Dit was toch anders dan de oefenwedstrijd tegen Kios,daar het nu om de punten ging. Voordat
Noveas het wist stonden ze al achter met 0-1 door een kansje onder de korf. Deze wedstrijd heeft Noveas te veel kansjes weggegeven. De stand werd al snel omgebogen in een 4-1 voorsprong. In plaats van door te drukken kwam Leonidas weer langszij en werd er een ruststand van 6-6 op het score bord geprojecteerd.

Na de nodige aanwijzingen begon Noveas aan de 2e helft en werd er weer een kleine voorsprong opgebouwd maar weer werd de tegenstander in het zadel geholpen door domme foutjes, overtredingen etc.
Uiteindelijk tegen het eind van de 2e helft ging Noveas beter en geconcentreerder spelen en werd de overwinning veilig gesteld.
Tegen het eind van de 2e helft verving Romi Heinhuis nog Sian van der Terp.