Het was al weer een tijdje geleden

De organisatie is door de huidige corona situatie vaak heen en weer geslingerd.
Kunnen we het nu wel of niet organiseren?
Het toernooi voor groep 5 t/m 8 kwam in juni te vroeg maar gelukkig hebben we toen wel clinics kunnen geven op het schoolplein voor de groepen 5 en 6. Super leuk om al die sportende kinderen te zien nadat zij aardig wat weken thuis stil hadden gezeten.
Die energie moest eruit.

Groep 3-4
Ook waren we in de gelukkige omstandigheid dat we de groepen 3 en 4 clinics konden aanbieden tijdens de gymles. Met in achtneming van het corona protocol lukte dit bijzonder goed. Met 32 clinics op te teller hebben de vrijwilligers van Noveas weer honderden kinderen laten kennismaken met onze korfbalsport. En dat in amper zes weken tijd. Een resultaat die natuurlijk afgesloten moest worden met een toernooi. Mooi dat we deze konden organiseren in de luwte van het coronavirus.

schoolkorfbaltoernooi-2020-grp-3-4-20

Instuif
In de aanloop naar het toernooi was de instuif een week ervoor een middag met meer dan prachtig weer. Een grote groep kinderen had zich aan de poort van Noveas gemeld voor een korfbaltraining op een echt veld. Dat was wel even wennen maar de leercurve van de kinderen is altijd erg stijl. En dat zagen we terug in het toernooi!

Schoolkorfbaltoernooi
De ploegen waren wederom goed vertegenwoordigt op het korfbalveld en men streed voor elke centimeter gras. De opgedane kennis werd zeer goed in de praktijk gebracht. Niet lopen met de bal had men onthouden en dat goed samenspelen leidt tot een overwinning al helemaal! Ondertussen scheen de zon er lustig op los.

Menige leerkracht en ouder moedigde de kleine jeugd fanatiek aan. ‘Kom op’, ‘ga vrij staan’ en het beroemde ‘schiet!’  werd vaak gehoord.
Na een kleine twee uur wedstrijden afwerken en tussentijds mee doen met het schutterstoernooi werd er door de organisatie bekeken wie door kon naar de (kruis)finales.

schoolkorfbaltoernooi-2020-grp-3-4-30web

Onderin staat de uitslag van het toernooi waarbij de nummer 2 en 3 van het schutterstoernooi in een shootout uitmaakten wie welke beker kreeg uitgereikt. Bij de teams was het mooi om te zien dat de Emmaschool won. Een team dat waarschijnlijk de laatste keer de mogelijkheid kreeg om een beker op te halen namens deze school. Er is het voornemen om deze kleine school te gaan sluiten.

Nadat de prijsuitreiking was gedaan, het zweet was afgeveegd, de trotse ouders foto’s op facebook hadden geplaatst werd het weer stil op het veld. En met de stilte kwam de regen. Met bakken kwam het uit de hemel. Ook dit jaar waren de weergoden ons weer meer dan gunstig gezind!

schoolkorfbaltoernooi-2020-grp-3-4-50web

Uitslagen
Schutterstoernooi
1 – Julian – Beatrixschool
2 – Damian – Emmaschool
3 – Noah – Emmaschool

Toernooi grp 3-4
1 – Emmaschool
2 – Clausschool 1
3 – Don Boscoschool
4 – Beatrixschool