Noveas 1 – De eerste punten zijn binnen

Zaterdag 12 september

Noveas 1 – KIOS’45 1

Aanval: Lotte van der Terp, Anna Hofstra, William Smit en Patrick Bakker
Verdediging: Femke Willems, Nelleke Kloosterman, Yorrin Gritter en Hans Mulder

Voor Noveas was het sinds maart weer de eerste wedstrijd, KIOS had echter al een wedstrijd achter de rug, welke ook met winst was afgerond. Beide ploegen kwamen erg moeizaam op gang en uiteindelijk naar zo’n 5 minuten gespeeld te hebben slaagde KIOS er toch in om de score te openen, 0-1. Ook het tweede doelpunt van de wedstrijd viel voor KIOS waardoor zij de stand op 0-2 brachten. Ook het andere vak van Noveas had opstart problemen in de aanval, uiteindelijk kreeg Noveas door de acties van Femke Willems een strafworp mee. Met de nieuwe korfbalregels, waarin staat dat de persoon van wie de kans ontnomen wordt zelf de strafworp zal moeten nemen, scoorde Femke Willems het eerste doelpunt voor Noveas, 1-2. Met onder anderen doelpunten van Patrick Bakker en Femke Willems werd de pauze stand op 3-4 gebracht.

Voor Nelleke Kloosterman kwam Sian van der Terp het veld in, voor Sian haar eerste wedstrijd voor Noveas 1 waarin ze officieel in 1 zit. Met deze gouden wissel werd de stand ook gelijk door het scoren van een zelf veroorzaakte strafworp, 4-4. De gelijkstand bleek van korte duur en na de 4-5 volgde dan ook de 4-6 en de 4-7. De 5-7 kwam uit dezelfde handen als het vorige doelpunt en ook op de zelfde manier, namelijk Sian van der Terp met een strafworp. Na dit doelpunt volgde voor Noveas nog 2 doelpunten, uit de handen van Lotte van der Terp en William Smit die daarmee de stand weer op gelijke hoogte brachten, 7-7. Hierna volgden 4 aanvallen waaruit 4x een doelpunt viel en de stand op gelijke hoogte bleef, 9-9. De spanning was zeker aanwezig en na het doelpunt van Yorrin Gritter werd deze spanning alleen maar hoger, hij bracht de stand namelijk op, 10-9. Nu was het de taak aan de verdediging om het dicht te houden en doelpunten te voorkomen. Uiteindelijk lukte dit ook en als een kers op de taart scoorde Femke Willems in de laatste minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd, 11-9. Hiermee bleven de punten in Steenwijk en was de eerste overwinning voor Noveas geboekt!

Doelpuntenmakers: Femke Willems 3, William Smit 2, Sian van der Terp 2, Yorrin Gritter 2, Patrick Bakker en Lotte van der Terp