Adrie Heinhuis Schutterskampioen Noveas 2020

Op vrijdag 3 juli werd het schutterskampioenschap gehouden.

25 deelnemers streden voor de <12 beker. Een voor sommige spannende aangelegenheid. Er werd in de voorronde in 3 wedstrijdjes gestreden wie zich bij de 1e 16 zou plaatsen. Een verrassende finale werd gewonnen door een bekende winnaar Sophie Meijer. Ze wist in deze finale de 7(!!) jarige Jente Hof te verslaan. Een uitstekende prestatie van beiden. Meerdere keren dit toernooi winnen is zeer knap. Maar op 7 jarige leeftijd veel 11 jarigen verslaan is zeker net zo knap.

‘S avonds werd door 36 deelnemers gestreden om de titel schutterskampioen. Nadat Adrie verrassend de ‘poule-des-doods’ had gewonnen, betekende dat achteraf de basis voor de eindzege. Adrie was scherp, want zorgde er persoonlijk voor de kampioen van vorig jaar, William Smit, uit te schakelen. In de finale wist Tineke Willems ook niet van Adrie te winnen. Dan ben je de terechte winnaar.

Bij de <19 was Esmee Simonis de koningin. Ook zei wist de ‘poule-des-doods’ te overleven en even leek het erop dat ze ook de grote finale zou halen. Dat lukte net niet, waardoor ze de finale van de <19 moest spelen tegen een zeer verrassende kandidaat, nl. Mirjam Gieskes. Deze 12 jarige deed voor het eerst mee en wist als 1e jaars C-aspirant van iedereen te winnen. Erg knap en mooi om te zien. Uiteindelijk was Esmée de terechte winnaar en mag volgend jaar haar titel verdedigen.