Zaterdag 8 februari 2020

Deinum 1 – Noveas 1

Aanval: Femke Willems, Nelleke Kloosterman, William Smit en Patrick Bakker
Verdediging: Lotte van der Terp, Anna Hofstra, Jelmer de Graaf en Hans Mulder

In de eerste aanval van Noveas was het direct raak, 0-1. In de minuut die volgde, volgde ook de 1-1. Nadat de 1-2 was gevallen, duurde het enige tijd voordat Deinum de aansluiting vond, uiteindelijk in de 6e minuut viel de 2-2. Na de 2-3 liep Deinum uit naar de 5-3. Noveas scoorde vrij snel daarna de 5-4 en de 5-5. Beide ploegen bleven om en om scoren, waardoor beide ploegen de pauze ingingen met 8-8.

Deinum begon goed aan de tweede helft waardoor de stand in de 11e minuut op 11-8 stond. Toch kwam Noveas nog dichterbij, met de 11-10. Maar de voorsprong pakken zat er niet meer in voor Noveas. Deinum liep weer uit en kwam tot de 13-10, waarna de 13-12 volgde. Met nog 2 minuten te spelen kwam Noveas op de 14-13. In de laatste minuut ging Femke Willems met een blessure het veld af en kwam Sian van der Terp het veld in. In de laatste aanval voor Noveas lukte het haar niet tot scoren te komen, waarmee de eindstand op 14-13 kwam.

Doelpunten: William Smit 5, Lotte van der Terp 3, Anna Hofstra 2, Patrick Bakker, Femke Willems en Jelmer de Graaf