Sportambassadeur van de Gem. Steenwijkerland

Afgelopen 15 januari, sportgala Steenwijkerland, een “gewone verkiezing” van sportman, sportvrouw, sportploeg, etc. van 2019.

Peter van der Terp was gevraagd om een bijdrage te leveren met als thema het internationaal fluiten van korfbalwedstrijden, met als hoogtepunt het fluiten op het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika in de zomer van 2019. Een zomaar intermezzo tijdens het sportgala. Jannes Mulder, de presentator van de avond was halverwege het interview met Peter toen vanuit de coulissen ineens burgemeester Bats het podium op kwam. Al snel bleek dat Peter onder valse voorwendselen naar het sportgala was gelokt, alhoewel “ik ben er toch altijd” zei Peter nog.

Burgemeester Bats nam het woord over van Jannes Mulder waarna bleek dat Peter uitgeroepen was tot sportambassadeur van de Gemeente Steenwijkerland van het jaar 2019. Met als argumentatie het sportwethouderschap gedurende 8 jaar, het promoten en ontwikkelen van de korfbalsport in Steenwijk bij KV Noveas en zoals gezegd een lange (internationale) arbiterscarrière met als hoogtepunt het WK in Zuid-Afrika. Als bestuurslid heb ik vanuit een volle theaterzaal getuige mogen zijn van het uitreiken van de schaal “sportambassadeur”.

Toch wel een verrassing voor een man die denkt dat hij altijd alles onder controle heeft.

Peter, namens het bestuur: “het is je van harte gegund en geniet van deze prijs”.
Je bent inderdaad een ambassadeur van “onze” sport!

Arent Lanenga, voorzitter.