Noveas 1, eerbetoon maakt indruk

Zaterdag 14 december 2019

Alvorens de wedstrijd begint wordt er, op verzoek van Noveas, een eerbetoon gebracht aan het overlijden van haar erelid Hendrika Doorenspleet.
Ten overstaan van de familie en gehele club is er een toespraak van voorzitter Arent Lanenga. Na dit moment is het tijd voor 1 minuut stilte en een groot applaus voor Hendrika die meer dan 50 jaar ziel en zaligheid heeft gegeven aan onze club en de korfbalsport. Op deze manier wordt er respectvol stil gestaan bij dit enorme verlies. Noveas 1 speelt dan ook gepast met rouwband.

Aanval:
Femke Willems, Nelleke Kloosterman, William Smit en Patrick Bakker.
Verdediging: Lotte van der Terp, Samantha Taam, Yorrin Gritter en Hans Mulder.

Voor Yorrin Gritter werd dit de laatste wedstrijd van het seizoen, hij vertrekt na de kerstvakantie naar het buitenland voor zijn studie. Anna Hofstra begon op de bank.
Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel voor Lintjo, benut vanuit een vrije bal, 0-1, Lintjo had niet lang de voorsprong, door een afstandsschot van William Smit, 1-1. Na een tijdje vielen de doelpunten voor Lintjo snel, na de 1-2 kwam kort daarna de 1-3 en uiteindelijk de 1-5. Het tweede doelpunt van Noveas was een strafworp benut door Hans Mulder, 2-5. Het verschil van 3 doelpunten naar 4 gebracht. Bij de 4-8 kwam voor Lotte van der Terp Anna Hofstra het veld in. Nog voor de pauze schoot Noveas er twee doelpunten in, waardoor de pauzestand op 7-9 stond.

In de eerste tien minuten van de tweede helft vielen er in totaal twee doelpunten, beiden aan de kant van Lintjo, 7-11. Met nog twintig minuten te spelen kwam Lotte van der Terp het veld weer in, dit maal in de plaats van Samantha Taam. Zij bracht de stand ook direct op 8-11. Toch hield Lintjo het verschil van 4 doelpunten, 8-12. Noveas scoorde drie doelpunten waardoor de stand op 11-12 werd gebracht met nog zo’n tien minuten op de klok. Noveas zag haar kansen, maar heeft ze uiteindelijk niet gepakt. De stand werd snel weer door Lintjo naar 11-15 gebracht. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Voor Nelleke Kloosterman kwam uiteindelijk nog Samantha Taam het veld in. Met nog een strafworp en een afstandsschot in het voordeel van Noveas en meerdere doelpunten voor Lintjo, kwam de stand op 13-18 gebracht.