In Memoriam: Erelid Hendrika Doorenspleet

Zondagmorgen 8 december bereikte ons het droevige bericht dat Hendrika Doorenspleet, 69 jaar, is overleden.  In maart 2018 werd borstkanker geconstateerd. Kenmerkend voor Hendrika was dat ze strijdend deze ziekte heeft overwonnen en gezond verklaard werd. In september 2019 kwam een nieuwe tegenslag. Hendrika werd opnieuw geconfronteerd met de diagnose kanker. Dat ze daar niet meer van kon genezen, werd helaas al snel duidelijk. Een oneerlijke strijd die ze na 3 maanden heeft moeten staken.

Hendrika kwam uit een echt korfbalgezin. Het hele gezin was jarenlang zeer betrokken bij Noveas, in verschillende functies. Meer dan 50 jaren was Hendrika zelf actief voor Kv Noveas, als speelster, trainer, scheidsrechter en vrijwilliger. Een tijdje heeft Hendrika bij Sios uit Wolvega gespeeld, op Hoofdklasse niveau. Totdat het fysiek niet meer ging speelde ze nog mee op recreanten niveau bij Noveas.

Na en tijdens haar actieve periode op wedstrijdkorfbalniveau was Hendrika vrijwilliger bij Noveas.  En niet zomaar één. Net als in haar actieve korfbalcarrière was ze bloedfanatiek. Als trainer bij Roreko en Samen Een, als trainer bij jeugdteams en het 1e van Noveas, maar ook jarenlang als scheidsrechter. Ze reisde bijna iedere week in de regio rond om wedstrijden te fluiten. Zelfs als het fysiek misschien niet meer ging, zette ze door en had ze een groot hart voor onze club. Een paar jaar terug is ze gestopt met het fluiten van regiowedstrijden, maar bij ons op het veld was ze nog steeds te zien om jeugdwedstrijden te begeleiden. Ook bij de schoolkorfbalclinics en toernooien was ze erbij, totdat het door haar ziekte niet meer ging.

Doorzetten, niet zeuren en vooral niet opgeven. Dat kenmerkte Hendrika en wilde ze graag overbrengen op andere leden van de club. Een gouden hart voor mensen om haar heen en zeer betekenisvol voor onze club Noveas. Jarenlang heeft ze haar schouders onder Noveas gezet, we zijn haar zeer veel dank verschuldigd voor al die zweetdruppels die ze voor Noveas heeft gelaten.

De afgelopen jaren zagen wij haar minder bij onze club, omdat haar gezondheid haar parten speelde. De laatste keer dat ze erbij was, was tijdens de familiedag afgelopen zomer. Je zag het geluk dan in de ogen, omdat ze zag dat het goed gaat met de club. Al die activiteiten bij de club heeft ze met grote tevredenheid gevolgd.

Noveas is Hendrika een groot ‘dank-je-wel’ verschuldigd. In oktober heeft onze voorzitter Arent Lanenga haar de bondspeld opgespeld vanwege ‘50 jaar actief met korfbal’. Wij herinneren Hendrika als een goud eerlijk, fanatiek en zeer betrokken lid van Kv Noveas. Kv Noveas is trots er op dat zij jarenlang bij onze club betrokken is geweest.

Wij condoleren haar dochter en schoonzoon Renate en Harm, haar kleinkinderen Lauren en Nikki, haar levenspartner Ed en haar zus en ons lid Trijntje en hun naasten met dit grote verlies en wensen hen veel sterkte toe.