Zaterdag 7 december 2019

Joure 1 – Noveas 1

Aanval: Femke Willems, Nelleke Kloosterman, William Smit en Patrick Bakker.
Verdediging: Lotte van der Terp, Anna Hofstra, Yorrin Gritter en Hans Mulder.

Na de overwinning van vorige week stond de koploper, Joure, op Noveas te wachten. Joure pakte vroeg in de wedstrijd al de voorsprong, 3-0, deze zouden ze de rest van de wedstrijd ook niet meer weggeven. Het eerste doelpunt van Noveas kwam voort uit een strafworp gemaakt door Hans Mulder, 3-1. Na de 4-1 en de 5-1, had Noveas twee achtereenvolgende succesvolle aanvallen, waaruit de 5-2 en de 5-3 volgden. Bij de 6-4 werd Anna Hofstra gewisseld en kwam Samantha Taam het veld in. Noveas kwam na nog een doelpunt op nog maar een doelpunt verschil, 6-5. Joure nam vanaf dat punt meer afstand, uiteindelijk gingen de beide ploegen de pauze in met een stand van 11-7.

Waar Joure mee was geëindigd in de eerste helft, ging ze mee door in de tweede helft, snel vielen dan ook de 12-7 en de 13-7. Toen het verschil uiteindelijk 6 doelpunten werd, 16-8. Begon Noveas stukje voor stukje iets dichterbij te komen, doormiddel van een afstandsschot en een strafworp, 16-10. Anna Hofstra kwam op dit punt weer het veld in, dit maal voor Lotte van der Terp. Uiteindelijk kon Noveas het verschil nog verkleinen tot 5 doelpunten, maar dit was niet meer genoeg om de wedstrijd te winnen. Nadat Lotte van der Terp het veld weer in kwam voor Nelleke Kloosterman, werd de wedstrijd na 5 minuten afgefloten met een eindstand van 21-15 in het voordeel van de thuisploeg.

Doelpunten: Femke Willems 5, William Smit 3, Yorrin Gritter 2, Lotte van der Terp 2, Anna Hofstra, Nelleke Kloosterman en Hans Mulder.