Noveas 1 komt goed uit de startblokken

Zaterdag 14 september 2019

Noveas 1 – Stadskanaal ’74 1

Aanval: Anna Hofstra, Femke Willems, Jelmer de Graaf en Patrick Bakker
Verdediging: Lotte van der Terp, Nelleke Kloosterman, Yorrin Gritter en Hans Mulder

Na een zomerstop begon de competitie weer voor Noveas, met een nieuwe kracht, namelijk Anna Hofstra die tevens haar debuut maakte.

Noveas opende de score met een uitstarter uit de handen van Patrick Bakker, 1-0. Stadskanaal kwam weer op gelijke hoogte door middel van een afstandsschot, 1-1. Lang gingen beide ploegen gelijk op, wanneer Noveas een punt voorsprong pakte, zette Stadskanaal de stand weer op gelijk spel. Zo volgden de 2-2, 3-3, 4-4 en uiteindelijk ook de 6-6. Vlak voordat de scheidsrechter de eerste helft affloot, scoorde Noveas de 7-6. Zo ging Noveas met een voorsprong de rust in.

Voor Jelmer de Graaf kwam Marco Hof het veld in. Noveas vergrootte de voorsprong naar 9-6. Stadskanaal gaf daarop een antwoord en verkleinde het verschil naar 1 doelpunt, 9-8. Noveas lukte het niet om meer afstand te nemen, omdat stadskanaal steeds de aansluitende goal maakte, 10-9, 11-10. Uiteindelijk lukte het Noveas toch om meer afstand te nemen en scoorde drie aan eengesloten goals, 14-10. Toch kwam Stadskanaal weer dichterbij en scoorde ook drie goals, 14-13. Het bleef heel spannend tot aan het einde maar uiteindelijk trok Noveas aan het langste eind en won de wedstrijd met 16-15. De eerste gewonnen wedstrijd van het seizoen is een feit.

Doelpunten: Lotte van der Terp 4, Patrick Bakker 4, Anna Hofstra 2, Hans Mulder 2, Yorrin Gritter 2, Femke Willems en Marco Hof