Veel actie op het schoolkorfbaltoernooi grp 5-8

Dit jaar stond al weer voor de zesde keer het schoolkorfbaltoernooi groep 5 t/m 8 op de agenda. Een evenement dat steeds meer in omvang toeneemt.

Clinics
Het recept voor het succes van het toernooi is inmiddels al aardig bekend bij de schoolgaande kinderen. Voordat ├╝berhaupt de instuif en schoolkorfbaltoernooi in beeld komen worden de scholen binnen de gemeente Steenwijkerland uitgenodigd om in te schrijven op de korfbal clinics. In een tijdsbestek van acht weken geven de vele vrijwilligers van Noveas op de scholen twee clinics per groep 5/6 tijdens de reguliere gymles. Hier worden de kinderen balvaardigheid en alle de basis technieken van korfbal bijgebracht. Vooral het spelplezier voert tijdens deze clinics de boventoon. Dit jaar hebben we niet minder dan 50 clinics op 14 scholen gegeven. Het aantal kinderen dat in contact kwam met onze sport benadert de 575.

Instuif
Nog tijdens de clinics worden de scholen actief benaderd om zich in te schrijven voor het Noveas schoolkorfbaltoernooi voor de groepen 5 t/m 8. Je mag als school zo veel teams inschrijven als je wilt. De poules zijn verdeeld over groep 5/6 en 7/8 om zo de wedstrijden eerlijk te laten verlopen. Nadat alle teams ingeschreven zijn is de individuele balvaardigheid en kennis van onze sport wel aanwezig maar dan moet je nog als team gaan samenwerken. Dit en nog enkele andere onderdelen leren ze een week voor het toernooi op onze instuif. Hier worden de teams door onze ervaren jeugd trainers gekneed tot een geoliede machine die klaar is voor de strijd op ons schoolkorfbaltoernooi.

schoolkorfbaltoernooi-2019-grp-5-8-20a-web

Schoolkorfbaltoernooi
Wederom waren de weergoden ons gunstig gezind dit jaar. Met een blauwe hemel, wat wolkjes, een lekkere sport temperatuur en volop zon werd om half twee het toernooi opgestart. Met een groot spelersveld van 37 teams, vele begeleiders en heel veel toeschouwers was het voor iedereen weer genieten geblazen. We hebben als organisatie nog meer als vorige jaren genoten van ieders inzet. Met een aantal van 24 teams voor de groepen 5/6 en 13 teams voor de groepen 7/8 werden de zes uitgelegde velden volledig bezet tot vijf uur die middag.

(kruis)finales
In de zinderende (kruis)finales werd er fair gestreden om de fel begeerde bekers voor plaats 1 t/m 4. Aansluitend aan deze finales werd er ook nog ruimte gemaakt om een shootout af te werken voor het individuele schutterstoernooi. Terwijl de winnaar al bekend was waren hier vier kanshebbers voor de plekken 2 en 3. Ook hier werd weer het beste beentje voor gezet om zo nog een beker aan je prijzenkast toe te kunnen voegen.

schoolkorfbaltoernooi-2019-grp-5-8-21a

Uitslagen
Poule 5/6
1 De wegwijzer, Steenwijk 1
2 Noorder-/zuiderschool, Giethoorn 1
3 Don Bosco, Steenwijkerwold 1
4 De wegwijzer, Steenwijk 4

Poule 7/8
1 Beatrixschool, Steenwijk 1
2 Johan Friso school, Steenwijk 1
3 Johan Friso school, Steenwijk 2
4 Noorder-/zuiderschool, Giethoorn 1

Schuttertoernooi
1 Sophie Meijer, Toermalijn Meppel
2 Levi ten Lande, Johan Friso school Steenwijk
3 Aron Huisman, De wegwijzer, Steenwijk

Sponsor
Bij dit evenement is Roelofs Groep betrokken als sponsor. Roelofs is een familiebedrijf dat midden in de samenleving staat en dit graag wil laten zien door onder andere dit evenement te sponsoren. Roelofs Groep: van advies en ontwerp, tot realisatie, beheer en onderhoud op het gebied van gebiedsontwikkeling, mobiliteit, water, riolering en grondstoffen.

2020
Binnen enkele dagen worden voor het nieuwe schooljaar weer de data bekend gemaakt voor het schoolkorfbaltoernooi groep drie en vier 2019 en natuurlijk voor de groepen vijf tot en met acht 2020.

label-website-schoolkorfbaltoernooien-roelofs-2019