Record aantal aanmeldingen schoolkorfbal toernooi

Het is alweer de zesde keer dat Noveas het gemeente Steenwijkerland schoolkorfbal toernooi organiseert.

Met een voorzichtige start in 2014 voor de groepen 5/6 kent dit evenement alleen maar een stijgende lijn. Voor Noveas is het toernooi een mooie afsluiter van een hele reeks gegeven clinics op de scholen. Deze worden verzorgd door een enthousiaste groep van vrijwilligers met een enorme passie voor de korfbal sport.
Startten we in 2014 voorzichtig met 9 teams en 20 lessen in dit zesde jaar sluiten we de clinics af met een aantal van niet minder dan vijftig lessen en 37 ingeschreven teams. Met de vijftig gegeven clinics bereiken we in Steenwijkerland zo’n 575 kinderen in de groepen 5/6.

Sponsor
Bij dit evenement is Roelofs Groep betrokken als sponsor. Roelofs is een familiebedrijf dat midden in de samenleving staat. Van advies en ontwerp, tot realisatie, beheer en onderhoud op het gebied van gebiedsontwikkeling, mobiliteit, water, riolering en grondstoffen.

Instuif
Voordat we met het toernooi beginnen op 29 mei a.s. gaan we eerst met alle ingeschreven teams op 22 mei aan de slag.
Twaalf scholen passeren deze middag onze ervaren jeugdtrainers. Het doel is niet meer om de basis regels uit te leggen. Die kennen de kinderen al nadat ze in voorgaande jaren met het toernooi voor groep 3 en 4 hebben mee gedaan. Nee, het gaat nu puur om de teamgeest en samenspel.
Gedreven zoals de kinderen zijn gaat dat zeker lukken.

Toernooi
Op 29 mei gaan ze met alle kennis aan boord aan de slag om een van de fel begeerde podiumplekken te bemachtigen. Noveas organiseert op deze dag in twee poules het toernooi. Voor groep 5 en 6 en een poule voor de groepen 7 en 8.
Wanneer je een echte spits bent kan je je vaardigheden in het scoren laten zien op ons schutterstoernooi. Deze wordt aangeboden tussen de wedstrijden door. Hierbij kan je uiteraard ook weer een mooie beker winnen.

Groep 3 en 4
De groepen 3 en 4 zijn in het nieuwe schooljaar aan de beurt om kennis te maken met onze mooie sport en hun vaardigheden te laten zien in het afsluitende toernooi.

We hopen als organisatie dan ook op veel belangstelling in de vorm van supporters voor de kinderen. Een flinke opkomst zal zeker hun prestaties vergroten.
We starten om 13.30 uur op onze locatie op het sportpark Nieuwe Gagels aan de Middenweg.