Zaterdag 30 maart 2019

Joure 1 – Noveas 1

Aanval: Sian van der Terp, Nelleke Kloosterman, William Smit en Patrick Bakker
Verdediging: Lotte van der Terp, Karen Mulder, Yorrin Gritter en Hans Mulder

De laatste zaalwedstrijd voor Noveas was tegen Joure, deze speelde in de middenmoot van de competitie. Joure begon zeer zuiver aan de wedstrijd, tijdens de eerste aanval viel ook hun eerste doelpunt, 1-0. Doordat Noveas niet lekker in de wedstrijd zat, kon Joure het verschil vergroten van 1 punt naar 5 punten, 5-0. Het eerste doelpunt van Noveas kwam uit de handen van Patrick Bakker, 5-1. Na de 6-1, werd de eerste van de vijf strafworpen voor Noveas benut door Karen Mulder, 6-2. Steeds wanneer Noveas dichterbij leek te komen, hield Joure afstand, 8-2, 10-5, 13-5. Met een verschil van 7 doelpunten gingen beide ploegen de rust in, 16-9.

Het begin van de tweede helft leek op het begin van de wedstrijd, er vielen 5 doelpunten voor Joure voordat Noveas scoorde, 21-10. Ondanks het grote verschil bleef Noveas wel mee scoren, 21-11, 22-11 en 27-15, 27-16. Uiteindelijk werd de eindstand bepaalt door een doelpunt van Joure, 29-17.

Doelpunten: Karen Mulder 6 (waaronder 5 strafworpen), Patrick Bakker 3, Yorrin Gritter 3, Lotte van der Terp 3, Femke Willems en William Smit.