Noveas 1 kwam te laat op stoom

Zaterdag 16 maart 2019

Lemmer 1 – Noveas 1

Aanval: Lotte van der Terp, Karen Mulder, Yorrin Gritter en Hans Mulder
Verdediging: Femke Willems, Nelleke Kloosterman, William Smit en Patrick Bakker

Lemmer moest winnen om de vierde plek te behouden, en na hun verlies van vorige week was de druk hoger. Noveas wilde daar verandering in brengen. Lemmer opende de score, 1-0, snel hierna vielen ook de 2-0 en de 3-0. De score van Noveas werd geopend door William Smit, 3-1. Voordat het tweede doelpunt viel voor Noveas, scoorde Lemmer vier doelpunten, 7-2. Het gat van 5 doelpunten werd niet verkleind vergeleken met de pauzestand. Om en om scoorden beide teams en zo werd de pauzestand op 11-6 gezet.

Tot de 14-9 scoorde beiden ploegen om en om, zodat het verschil niet veranderde. Noveas zorgde voor meer druk, waardoor Lemmer moeilijker tot scoren kwam. Hierdoor kon Noveas dichterbij komen en na de 14-10 vielen ook de 14-11 en de 14-12, het verschil werd hierdoor nog maar twee doelpunten. De gelijkmaker bleef echter uit en Lemmer pakte de kans om het verschil weer te vergroten. Het laatste doelpunt van de wedstrijd viel voor Noveas, 16-13, met nog 8 minuten te spelen. Een aanvallende wissel werd in gezet hierdoor werden Hans Mulder en Karen Mulder vervangen door voor Sian van der Terp en Kristian Meijer. Deze kwam echter te laat en na twee aanvallen floot de scheidsrechter helaas af en konden de aanvallende wissels niet volledig gebruikt worden. De wedstrijd eindigde in 16-13.

Doelpunten: William Smit 4, Lotte van der Terp 3, Yorrin Gritter 3, Karen Mulder, Patrick Bakker en Hans Mulder