Noveas 1 pakt de stijgende lijn

Zaterdag 19 januari Lintjo 1 – Noveas 1

Met ruim een half uur vertraging begon de wedstrijd in Oldeberkoop met het voorstellen van de teams en het jeugdteam van de week. Bij deze teampresentatie bleek dat Lintjo deze wedstrijd van te voren al als gewonnen had beschouwd. Ze waren al bezig met de wedstrijd van volgende week tegen Westergo (beide teams nog ongeslagen). Mogelijk dat dit Noveas extra op scherp zette.

In de eerste aanval begonnen William Smit, Hans Mulder, Lotte van der Terp en Karen Mulder. De score werd geopend door een afstandschot van William (0-1). Zijn tegenstander viel binnen 5 minuten al uit door een blessure. Lintjo stond inmiddels ook op scherp en bracht de stand op 3-1. Het eerste verdedigingsvak (Yorrin Gritter, Patrick Bakker, Femke Willems en Nelleke Kloosterman) deed goed storend werk in de verdediging door veel balonderscheppingen te doen. Met name Patrick Bakker had veel verdedigende rebounds. Ook Hans Mulder speelde een goede wedstrijd door veel korfduels te winnen van zijn tegenstander. Door doelpunten van Nelleke, Femke, Yorrin en William bleef er de rest van de eerste helft om en om gescoord en bleef Noveas steeds tegen een kleine achterstand van 1 of 2 doelpunten aankijken. Ruststand werd 9-7.

Na de pauze werd het verschil voor het eerst 3 punten, maar door doelpunten van Lotte en Femke werd toch weer de aansluiting gevonden tot 11-10. Helaas had Noveas net niet genoeg vermogen om ook een gelijkmaker te scoren. In de fysieke wedstrijd, waarin scheidsrechter Doorten veel toeliet, was Lintjo toch net iets beter. Noveas wist in vergelijking met vorige week een veel betere wedstrijd zien. Fouten waren er minimaal en mede daardoor straalde er vertrouwen af van het team. In de laatste minuut viel Nelleke Kloosterman geblesseerd uit en werd vervangen door Linda Meijer.

Eindstand is 17-14.

Doelpunten: William Smit (5x), Lotte van der Terp (3x), Yorrin Gritter (3x), Femke Willems (2x) en Nelleke Kloosterman (1x)