Noveas 1 miste scorend vermogen

Zaterdag 12 januari 2019 Noveas 1- Lemmer 1

Wegens afwezigheid van William Smit speelde Jelmer de Graaf in de basis.
Aanval: Lotte van der Terp, Karen Mulder, Yorrin Gritter en Hans Mulder
Verdediging: Femke Willems, Nelleke Kloosterman, Jelmer de Graaf en Patrick Bakker

Na 3 weken geen wedstrijden voor Noveas, startte vandaag de competitie weer. Lemmer begon sterker aan de wedstrijd dan Noveas en kwam ook op voorsprong met 0-1, vlak daarna volgde ook de 0-2. Noveas kwam van de nul af door een uitstarter, 1-2. Lemmer liet Noveas niet dichterbij komen en bracht de stand naar 1-3. De hele eerste helft is Noveas niet dichterbij gekomen dan 1 punt verschil en is Lemmer niet verder gekomen dan 3 punten verschil. Dit bracht de pauze stand op 6-8.

De doelpunten kwamen voor een lange periode bij beide ploegen niet, na ongeveer 11 min werden er uiteindelijk twee gescoord door Lemmer, 6-10. Tussentijds waren er twee wissels gekomen voor Jelmer de Graaf kwam Kristian Meijer het veld in en voor Nelleke Kloosterman kwam Thyrza Gritter. Noveas bleef achter de feiten aan lopen en kregen de bal niet in de korf in tegenstelling tot Lemmer die wel een paar keer scoorde, Lemmer zette de stand op 6-13. De eerste twee doelpunten van Noveas vielen in de laatste vijf minuten, zo werd de stand dan ook op 8-13 gezet, dit werd tevens de eindstand.

Doelpunten: Patrick Bakker 3, Nelleke Kloosterman, Karen Mulder, Hans Mulder, Femke Willems en Yorrin Gritter