Noveas 1 pakt haar eerste punten

Zaterdag 8 december 2018
Noveas 1- SIM 1

Wegens afwezigheid van Nelleke Kloosterman speelde Sian van der Terp in de basis.
Aanval: Lotte van der Terp, Karen Mulder, William Smit en Hans Mulder
Verdediging: Sian van der Terp, Femke Willems, Yorrin Gritter en Patrick Bakker

Door middel van een strafworp kwam SIM op voorsprong, 0-1, direct daarop volgde ook de 0-2. Noveas startte de achtervolging en na de 1-2 volgde ook de 2-2 en uiteindelijk de 4-2. SIM kwam weer op gelijke stand door twee doelpunten te maken, 4-4. Noveas kwam weer op voorsprong met drie punten door afstandsschoten, waarop SIM de 7-5 maakte. Na nog drie doelpunten voor Noveas kwam de pauze stand uiteindelijk op 10-5, in het voordeel van Noveas.

Noveas begon niet sterk aan de tweede helft en de gasten kwamen terug van een gat van vijf doelpunten naar een doelpunt verschil. Het duurde even voordat Noveas de wedstrijd weer had opgepakt, waardoor de spanning er goed in zat. Uiteindelijk werd het gat vergroot door twee doelpunten van Noveas naar drie punten, 12-9. Noveas was nog niet veilig en SIM maakte de 12-10, de thuisploeg kreeg een strafworp en benutte deze ook, 13-10. SIM maakte het nog even spannend door twee doelpunten te maken, waardoor de stand op 13-12 kwam, maar Noveas besliste de wedstrijd in de laatste minuten door de 14-12 te maken. De eerste punten van het seizoen zijn binnen!

Doelpunten: William Smit 5, Femke Willems 5, Lotte van der Terp 3 en Yorrin Gritter