Noveas 1 komt scorend te kort

Zaterdag 1 december 2018

Westergo 1- Noveas 1

Wegens afwezigheid van Patrick Bakker en Yorrin Gritter speelden Marco Hof en Kristian Meijer.

Aanval: Lotte van der Terp, Karen Mulder, William Smit en Marco Hof
Verdediging: Femke Willems, Nelleke Kloosterman, Kristian Meijer en Hans Mulder

De eerste wedstrijd voor Noveas was in Bolsward om 20.00 uur, de tegenstanders hadden er al een wedstrijd op zitten. De eerste aanval van Westergo was een succes, 1-0. Noveas antwoordde hierop door een strafworp te benutten, 1-1. Beide ploegen waren gelijkwaardig in de eerste 5 minuten, na de 2-2 volgde ook de 3-3. Westergo liep uit naar een verschil van 2 doelpunten, 5-3. Noveas kon niet meer terug komen en strandde op de vier doelpunten toen Westergo de stand naar 9-4 bracht. Wanneer Noveas 1 doelpunt scoorde, scoorde Westergo er 2 hierdoor liep de stand uiteindelijk uit naar 16-8. Dat tevens de pauze stand was.

Noveas kon aardig bijbenen in de tweede helft, het verschil van acht doelpunten bleef staan, 21-13. Het bijbenen was niet voor lange tijd, Westergo besliste de wedstrijd door 6 doelpunten achter elkaar te scoren, 27-13. Door het uitvallen van Kristian Meijer kwam Adrie Heinhuis het veld in. Na nog twee doelpunten van Noveas, 27-15, hield het scoren voor Noveas op. De laatste doelpunten vielen voor Westergo, deze zette de eindstand op 30-15.

Doelpunten: Karen Mulder 5, Lotte van der Terp 4, William Smit 2, Nelleke Kloosterman 2, Femke Willems en Hans Mulder