Noveas 1 houdt lang stand

Zaterdag 6 oktober 2018

Noveas 1- Deinum 1

Wegens afwezigheid van Hans Mulder, William Smit en een blessure bij Femke Willems speelden daarvoor in de basis Jelmer de Graaf, Kristian Meijer en Sian van der Terp.
Aanval: Sian van der Terp, Karen Mulder, Kristian Meijer en Patrick Bakker
Verdediging: Lotte van der Terp, Nelleke Kloosterman, Jelmer de Graaf en Yorrin Gritter

Noveas begon de wedstrijd sterk, het stond dus al snel 1-0, ook de 2-0 bleef niet lang uit. Toch werd de nul door Noveas niet lang behouden en scoorde Deinum hun eerste doelpunt van de wedstrijd, 2-1. Na een doelpunt van Noveas, 3-1, maakte Deinum een eind aan deze achterstand en kwam gelijk op, 3-3. Aan het einde van de eerste helft scoorden Noveas en Deinum om en om, Noveas 2, Deinum 2. Dit bracht de magere pauze stand op 6-4.

1e-team-3

Voor Jelmer de Graaf kwam Adrie Heinhuis in het veld. Deinum kwam met een andere instelling de kleedkamer uit en verraste Noveas met hun zuivere schoten, na de 6-5 vielen ook de 6-6 en 6-9. In de eerste tien minuten van de tweede helft heeft Deinum hun achterstand van twee punten naar een voorsprong van 3 punten. Vanaf dit punt bleef Noveas achter de feiten aan lopen en met maar 3 doelpunten tegen 10 doelpunten van Deinum in de tweede helft was de wedstrijd snel beslist. De eindstand werd uiteindelijk bepaalt met een strafworp voor Deinum. En zo werd het een voor de toeschouwer leuke wedstrijd waarbij twee debutanten zich op het strijdtoneel hebben gemeld. Eindstand op 9-14.

1e-team-1

Doelpunten: Yorrin Gritter 2, Lotte van der Terp 2, Kristian Meijer 2, Nelleke Kloosterman, Sian van der Terp en Karen Mulder.