Schoolkorfbaltoernooi grp 3-4 breekt alle records

Na de clinics en het schoolkorfbaltoernooi van groep 5-8 in mei dit jaar was het nu de beurt aan de groepen 3 en 4.

Clinics
Ook dit jaar was het Noorden weer als laatste aan de beurt met de vakanties en dat maakt de speelruimte voor het geven van clinics er niet groter op. Dus zijn onze vrijwilligers meteen na 3 september gestart met het geven van deze clinics. Twee per groep. In totaal hebben onze vrijwilligers dertig clinics gegeven in amper vier weken! Een record aantal clinics binnen een kortst mogelijke tijd. Wat een kanjers.

Schoolkorfbaltoernooi

Na het geven van al deze clinics zijn traditiegetrouw de instuifmiddag en het toernooi zelf aan de beurt. Bij het uitwerken van de toernooi schema’s mochten de organisatoren binnen kv Noveas constateren dat hier een record is gehaald. Totaal 18 teams. Dat is weer vijf meer dan vorige jaar. Het aantal teams begint langzaam maar zeker die van groep 5-6 te naderen.
Bij de instuif verwelkomden we dan een record aantal kinderen op ons terrein. Onder leiding van onze ervaren jeugdtrainers en met hulp van onze oudere Noveas jeugd werd een gezamenlijke training afgewerkt.

Na deze opwarmer bij perfect weer was het een week later de beurt om als team de fraaie beker op te halen. Vier velden vol met totaal 18 teams. Dat beloofde een spektakel te worden. Het publiek, in grote getale aanwezig, werd dan ook niet teleurgesteld. Prachtige wedstrijden hebben we gezien en de scheidsrechters waren erg onder de indruk van de geleerde vaardigheden.

Aan het einde van poule wedstrijden werd duidelijk dat teams Johan Friso 1, Don Bosco 2, Clausschool 1 en Johan Friso 4 zich mochten melden voor de kruisfinales. Uiteindelijk na een zinderende shootout voor podium plek 1 en 2 kon de toernooi organisatie de volgende uitslag optekenen.
1- Clausschool 1
2- Johan Frisoschool 4
3- Johan Frisoschool 1
4- Don Bosco 2

schoolkorfbaltoernooi-grp-3-4-1

Bij het individuele schutterstoernooi mochten de volgende kanjers een beker mee naar huis nemen.
1- Sem (Beatrixschool)
2- Tygo (Beatrixschool)
3- Niels (Clausschool)