#this is korfball. 2 dagen lang Oranje feest

Onder deze noemer kunnen we vanaf vandaag terugkijken op een meer dan geslaagd evenement.

Voorbereiding
Na het inleveren van het bidbook voor de data 23 en 24 mei bij de KNKV kwam na twee weken het verlossende antwoord bij ons binnen. Een volmondig ‘ Ja, wij komen’  kon in de boeken worden bijgeschreven. Na deze reactie was het zaak om zo snel mogelijk een werkgroep te formeren en een actie plan uit te werken. Deze voorbereiding werd snel en adequaat opgepakt door Peter van der Terp, waarna de rest van de werkgroep zich meteen kon focussen op de invulling en uitvoering van deze twee topdagen in mei.

Veel werk verzet
Door de werkgroep is in deze voorbereidende fase, samen met andere clubleden, veel werk verzet om alles te laten slagen.
Tribunes, kaartverkoop, pr, website, contact met de Knkv, programma invulling, sponsoring ect ect. Alles kwam aan bod. Door snel te schakelen kreeg iedereen veel ruimte voor een goede invulling.

oranje-2-web

23 mei
Om 16.00 uur arriveerde de eerste Oranje teamleden in de Waterwyck voor de meet&greet, diner, workshops en natuurlijk de voorbereidingswedstrijd voor de World Games in Polen.Na een mooie introductie door Jannes Mulder werd een voor een elke speler naar voren gehaald om de zogenaamde presentie lijst, in de vorm van een banier, te tekenen. Bondcoach Wim Scholtmeijer zorgde voor een stukje aanvullende informatie.
Na deze presentatie was het tijd voor eten. Deze warme maaltijd werd verzorgd door Het Pakhuys en werd alom door de ruim honderd personen geprezen.
Na deze maaltijd was het tijd om te kiezen.

Gaan we luisteren naar de Workshop ‘ Managen is topsport’  of kijken bij de korfbalclinic van Cees Vlietstra en Jan Sjouke van den Bos.
Voor de genodigden die voor het eerst in aanraking kwamen met korfbal was deze clinic een mooie inwijding. De hoeveelheid keuzes in techniek en het arsenaal tactische mogelijkheden oogsten veel bewondering. Ook bij de Workshop werden vele interessante dingen opgedaan om in het zakenleven nog beter uit de voeten te kunnen.

oranje-4

Na dit alles was het natuurlijk zaak om zo snel mogelijk de Waterwyck korfbalarena te betreden voor de wedstrijd van de dag: Oranje korfbal team – Team Noord.Team Noord bestond uit een gelegenheidssamenstelling van Dos’ 46 en LDODK spelers. Twee regionale korfballeague clubs die het goed doen in de korfballeague (korfbal eredivisie).

Met een muzikale omlijsting van DJ Nelson werd de sfeer naar het juiste niveau getild Ook de gratis verstrekte Oranje #Thisiskorfball shirts waren zeer gewild. Al met al werd het een kleurrijk geheel en zorgde het programmaboekje voor de broodnodige achtergrondinformatie voor elke bezoeker. De wedstrijd werd over 4 x 10 minuten gespeeld om het speltempo hoog te houden en de mensen te kunnen laten genieten van alle fraaie acties.

Na afloop had het Oranje team dik gewonnen en was het publiek druk in de weer om handtekeningen te scoren. Voor alle mensen die voor het eerst bij een wedstrijd aanwezig waren is de indruk onuitwisbaar gebleken. Veelvuldig is er na de wedstrijd nog nagepraat over alle acties en dat het toch een mooie sport blijkt te zijn.

oranje-4

24 mei
Deze dag ging het Oranje team zich in de ochtend verspreiden over Steenwijk om drie parallel sessies te draaien. Zij waren onder leiding van Noveas leden bezig met de opening van een multikorf en het geven van clinics op de Emmaschool en Johan Frisoschool. Terwijl hier veel Oranje spelers druk bezig waren gingen op het Noveas veld de resterende Oranje spelers met ondersteuning van de RSG sportklasleerlingen aan de slag met kinderen uit groep 3 en 4.

Hiervoor hadden zich bijna 100 kinderen opgegeven. Samen met de twee scholen maakten bijna 250 kinderen deze ochtend kennis met onze korfbalsport.
Een mooie prestatie die in middag dunnetjes werd over gedaan met de ontvangst van alle deelnemende schoolkorfbalteams en Noveas jeugdleden. Ook deze middag hebben honderden kinderen kennis mogen maken met korfbal middels sport en spel. De Oranje spelers gaven alle kinderen de nodige aandacht en lieten regelmatig een knap staaltje korfbalkunst en plezier zien. Alles onder het wakende oog van de Bondscoach.
Na deze activiteiten gezamenlijk op de foto en natuurlijk weer handtekeningen jagen want de meeste teamleden liepen gewoon op veld rond. Een handtekening op je oranje shirt of op handtekeningenkaart van deze wereldkampioenen is natuurlijk altijd leuk om te hebben in je verzameling.

oranje-1

Afsluiting
Al met al kunnen wij als organisatie terugkijken op een meer dan geslaagd project die de jeugd en volwassenen van Steenwijkerland kennis heeft laten maken met onze sport. De nodige media aandacht op twitter, facebook en natuurlijk in de krant heeft ons en de KNKV goed gedaan. En zeg nou zelf, een wereldkampioen van zo dichtbij of op je school is natuurlijk wel heel bijzonder.