Oranje team te gast in Steenwijk

Programma
Het Oranje team is dus twee dagen te gast in Steenwijk. Dinsdag 23 en woensdag 24 mei.
Voor deze twee dagen is er een mooie programmering in elkaar gezet om zo veel mogelijk jeugd in de gemeente Steenwijkerland kennis te laten maken met onze korfbalsport.

23 mei
Op deze middag en avond is er eerst een diner en meet&greet voor genodigden, VIP’s en sponsoren waarbij er ook een workshop ‘Managen is topsport’ zal worden gegeven.

Aansluitend op dit onderdeel gaan we in de Waterwyck de zaal in om de wedstrijd te bekijken tussen Oranje en het gelegenheidsteam Noord. Dit allemaal onder de bezielende begeleiding van speaker Jannes Mulder. Voor de jeugd zal hier speciale ruimte worden gecreëerd om deze wedstrijd goed te kunnen volgen vanaf de zijlijn.

Verkoop tickets kan via oranje@noveas.nl (zie rechter button op deze website voor meer informatie en prijzen)

Link naar route P kaart

 

24 mei
Op deze dag staat de programmering geheel in het teken van de jeugd.

Ochtend
Als eerst hebben we in de ochtend twee parallel sessies.
De eerste is het openen van een multikorf op de Emmaschool en Johan Frisoschool door Oranje spelers met een aansluitend programma voor al haar scholieren.

Als tweede organiseren we parallel hieraan onder leiding van Oranje teamleden (met ondersteuning van leerlingen van de De Eekeringe sportopleiding en Noveas trainers) op het Noveas terrein een korfbalinstuif voor de groepen 3 en 4 binnen de gemeente Steenwijkerland.

Middag
Wanneer dit stof is neergedaald schakelen we in de middag over naar de wat oudere jeugd. De groepen 5 t/m 8 zijn dan aan de beurt.
Een combinatie van alle deelnemers aan het schoolkorfbaltoernooi grp 5-8, kinderen van scholen uit de gemeente en natuurlijk de Noveas jeugd zelf zorgen voor een grote groep enthousiaste kinderen. Zij zullen aan het werk gezet worden door de Oranje team leden en Noveas trainers om zo veel mogelijk korfbal skills (bij) te leren.

31 mei
Na al deze Oranje inspiratie gaan de teams een week er na strijden om voor de vierde keer mee te dingen naar een podiumplaats bij het toernooi groep 5/6 of 7/8.

En als dat is afgelopen gaan we na de zomervakantie in september kijken hoeveel de groepen 3 en 4 hebben opgepikt van hun aanwijzingen van de Oranje teamleden.

Voor hen gaan we dan aan de slag met clinics tijdens de gymles, een instuif en een toernooi.

(foto: Gertrude de Vries)